22 oktober 2019

Tornado Yachting wordt Jeanneau partner

Makkum – Tornado Yachting wordt Jeanneau partner. Dit betekent dat zeiljachten van dit bekende Franse merk nu ook in Makkum via het beproefde Buy & Charter concept te koop zijn. En dat de verhuurvloot van Tornado Yachting wordt uitgebreid met Jeanneau zeiljachten.

Vanwege de locatie nabij de Waddenzee heeft Tornado Yachting zich toegelegd op de verkoop en verhuur van kiel/midzwaard zeiljachten. De nadruk zal dan ook liggen op de Jeanneau Sun Odyssey 319, 349, 389 en 410 die deze voorziening hebben. Volgend jaar al zal begonnen worden met de uitbreiding van de verhuurvloot met Jeanneau, die nu nog bestaat uit Delphia zeil- en motorjachten. Jurre Jan Muurling van Tornado Yachting: “Jeanneau maakt onderdeel uit van Groupe Bénéteau die dit voorjaar Delphia heeft overgenomen. Delphia is gestopt met de bouw van zeiljachten. Sommige modellen zijn vrijwel identiek. Zoals de Delphia 31, dat is nu de Jeanneau 319. Een moderne romp met een knikje. Deze en ook de 349 en de 389 komen volgend jaar bij ons in de verhuur. In de toekomst wordt de vloot overwegend Jeanneau. Op de motorboten na, die bouwt Delphia, en die blijven we ook verkopen en verhuren. Nautisch Kwartier Stavoren was op zoek naar een partner die exclusief de Jeanneau zeiljachten in haar verhuurvloot wilde gaan opnemen en deze wilde uitbouwen naar een Jeanneau charterbasis.”

Doordat de verhuurvloot van Tornado Yachting in de toekomst mede bestaat uit Jeanneau zeiljachten kun je spreken van een varende showroom, waarbij je het jacht eerst een weekend, week of langer kunt huren alvorens hem aan te schaffen. In dit kader biedt Tornado Yachting ook het Buy & Charter concept. Bedoeld voor mensen die een boot kopen, deze een paar weken per jaar zelf gebruiken en hem verder verhuren, en daarmee een rendement maken. Muurling: “Steeds meer mensen kiezen hier voor. De boot wordt door ons onderhouden en ziet er altijd netjes en vaarklaar uit. Je kunt er zelf mee weg en de investering levert meer op dan bij de bank.”

“Dat wij Jeanneau partner zijn geworden, heeft bovendien te maken met de klantenkring die wij in de loop der jaren hebben opgebouwd. Tornado Yachting staat bekend om de zeiljachten van Delphia die kunnen droogvallen. Vooral ons droogvalweekend wordt zeer gewaardeerd en trekt vele Waddenzeilers. Wij willen onze klanten een alternatief bieden voor de Delphia zeiljachten die niet meer worden gebouwd. Dat Jeanneau ook al jaren zeiljachten bouwt die kunnen droog vallen is bij vele zeilers niet eens bekend. Aangezien Tornado Yachting in dit segment een grote klantenkring heeft opgebouwd willen wij onze klanten kunnen blijven bedienen. Dit geldt zowel voor Buy & Charter als ook voor de klanten die altijd bij Tornado Yachting hun zeiljacht hebben kunnen kopen. Bovendien is er sprake van een kruisverbinding. Voor Nautisch Kwartier-klanten die willen overstappen op een Delphia motorboot.

Intussen is de eerste Jeanneau Sun Odyssey 389 verkocht die te huur is vanaf het volgend voorjaar en waarmee ook kan worden drooggevallen, bij een wantij de kiel omhoog kan worden getrokken en waarmee je ook rustig mee door Friesland en via Kornwerderzand en het inschot naar Terschelling en Vlieland kunt varen.

Jeanneau Sun Odyssey folder